Intervju Tijana Tadić, predavač na programu Menadžment ljudskih resursaHR direktori u Fortune 500 kompanijama imaju najmanje post-fakultetskog obrazovanja od svih izvršnih direktora.To je opasna praksa koja mora da se menja!


Razgovarali smo sa Tijanom Tadić, HR direktorkom Karanović i Nikolić o predstojećem otvorenom programu Menadžment ljudskih resursa.


Tijana Tadić


MŠM: Koje su ključne teme koje obrađujete u svom segmentu predavanja?

Tijana Tadić:
Moj segment obuhvata teme koje Vam sigurno neće prve pasti na pamet kada pomislite na HR. Razgovaraćemo o analizi stejkholdera, upravljanju pregovaračkim procesom, kao i razumevanju šireg konteksta poslovanja za koje smatram da je neophodno svakom HR stručnjaku.

MŠM: Vi i ostali predavači imate višegodišnje iskustvo na rukovodećim HR pozicijama, u kom obimu je  moguće preneti znanje tokom 4 dana trajanja programa?

Tijana Tadić:
Program je veoma intenzivan i interaktivan. Nas četvoro zajedno imamo preko 50 godina relevantnog iskustva, a spaja nas i zajednička želja da ono što smo kroz karijere naučili podelimo sa HR liderima budućnosti. Svakako se za četiri dana ne može pokriti pola veka iskustava, ali otvaramo važna pitanja i dajemo alate pomoću kojih će mladi stručnjaci nastaviti da oštre svoje veštine u svakodnevnom radu.
MŠM: Koliko razvoj neformalnih znanja i veština, može da utiče na mladog HR stručnjaka, i koliko kompanije u Srbiji podržavaju koncept celoživotnog učenja?
Tijana Tadić:

Globalna je pojava da HR-ovi uvek sebe poslednjeg pošalju na obuku. Statistički, HR direktori u Fortune 500 kompanijama imaju najmanje post-fakultetskog obrazovanja od svih izvršnih direktora. To je opasna praksa koja mora da se menja! Ako analizirate najuspešnije kompanije u Srbiji u kojima rade zaista cenjeni HR-ovi, primetićete da su to radoznali ljudi, koji neprestano uče, usvajaju nove tehnologije, nove koncepte i izazivaju status quo. To je ono što pravi razliku između izuzetnih i prosečnih. 

Otvoreni program Menadžment ljudskih resursa je vodeći program tog tipa u Srbiji, koji se ove godine održava u MŠM kampusu u Mećavniku u Mokroj Gori. Program počinje 22. maja 2017. a prijave se primaju do 18. maja 2017. PRIJAVITE SE ODMAH!
Komentariši