FAQ

FAQ-pitanja i odgovori FAQ – pitanja i odgovori

Šta je Mokrogorska škola menadžmenta?

Mokrogorska Škola Menadžmenta je institucija za profesionalno usavršavanje menadžera. Osnovana je sa ciljem da se prenosi menadžersko znanje i time podiže nivo stučnosti menadžmenta u Srbiji i Regionu.

Zašto se zove MŠM i zašto se nalazi na Mokroj Gori?

Prvo, Mokra Gora je možda najlepši kraj Srbije, spoj prirodne lepote i ljudske potrebe da se priroda čuva i unapredjuje. Drugo, Mokra Gora nudi najbolje uslove za intelektualni i profesionalni rad, a istovremeno prvoklasan odmor i uživanje. Treće, MŠM je po standardima svetska, a srpska škola menadžmenta. Poslednje ali ne i najmanje važno, domaćin MŠM Emir Kusturica je najbolji promoter vrednosti koje MŠM afirmiše:  GLOBALNO ZNANJE, DOMAĆE ISKUSTVO, MADE IN SERBIA.

Ko su predavači i po čemu se razlikujemo?

MŠM je skup menadžera praktičara koji su motivisani da svoje znanje i iskustvo prenose na mlađe generacije i tako unapređuju profesiju srpskih menadžera. Naš predavač je svako ko je napravio nešto značajno u svojoj karijeri.
Sve obuke MŠM su usklađene sa najboljom evropskom praksom. Sva predavanja su strukturisana tako da polaznicima pružaju praktična uputstva za dalje učenje i samostalan rad.
Grupe se sastoje od najviše 15 polaznika istih ili sličnih iskustava.

Kakve programe organizuje MŠM?

MŠM ima preko 40 različitih programa usmerenih na razvoj profesionalnih menadžerskih veština. Obuke su podeljene  prema nivoima menadžmenta: niži menadžment, srednji i viši menadžment. Svaki program MŠM je dizajniran tako da polaznicima omogućava da stečena znanja mogu odmah primeniti u praksi.
MŠM organizuje potrebne korporativne programe za preduzeća kao i za grupni rad menadžerskih timova kao što su TEAM BILDING ili KICK OFF susreti pred važne projekte.

Da li je bolje uzeti obuku pojedinačno ili pod godišnjim ugovorom?

Svi naši partneri sa kojima imamo godišnji ugovor imaju bolje uslove, učešće u raznim događajima koje škola organizuje i imaju mogućnost da programe prilagodimo njihovim potrebama. Zato te klijente zovemo strateškim partnerima. Najveći broj kompanija sa kojima radimo su naši strateški partneri od samog osnivanja škole.

Šta razlikuje MŠM od ostalih?

Naša specijalnost je razvoj potencijala menadžera kroz karijeru. Okosnica naših programa čine menadžment programi za niži, srednji i viši nivo. Talentovane menadžere koji su, kao takvi, prepoznati u organizaciji sistematski razvijamo tokom godina.

Da li postoje posebni uslovi za samofinansirajuće studente?

Da. Za one studente koji se sami finansiraju ili su deo akademske zajednice imamo posebne uslove. Kontaktirajte naš sektor marketinga i prodaje.

Kako stići do Mokre Gore?

Do Mokre Gore vam treba četiri sata vožnje Ibarskom magistralom (Ljig, Milanovac, Čačak, Užice, Mokra Gora) ili preko Valjeva. Alternativno možete putovati i preko Rudnika. Uz put ima pristojnih restorana u kojima možete da se odmorite. Za grupe je moguće organizovati prevoz autobusom.

Šta znači logo MŠM i ko ga je napravio?

Logotip MŠM je uradio industrijski dizajner iz Londona, Dejan Mitrović, diplomac Royal College of Art (UK). Logo simbolizuje vrednosti koje MŠM promoviše: ZNANJE, ISKUSTVO, TRADICIJA.

Da li MŠM može da mi pomogne da nađem posao?

MŠM se ne bavi „executive search“ delatnošću. Ono što radimo je da brinemo o svojim strateškim partnerima i njihovim talentima. Za pojedine programe, kao što je to 2MBA mi obezbeđujemo najtalentovanijim studentima kontakt sa poslovnom zajednicom.

show
 
close
rss Follow on Twitter facebook linkedin flickr youtube email