Aleksandra Veselinović - Mokrogorska škola menadžmenta

Aleksandra Veselinović

Aleksandra Veselinović

Aleksandra Veselinović

Redovni predavač

Aleksandra Veselinović je magistar nauka, biznis kouč i redovni predavač WIFI International trening Instituta iz Beča. Motivaciono liderstvo je njena specijalnost i predmet istraživanja. Značajan deo svoje sedamnaestogodišnje karijere provela je na poziciji trening direktora Američke agencije za međunarodni razvoj. Upravljala je multinacionalnim timovima u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, na Bliskom istoku, Sjedinjenim Američkim Državama, u severnoj i južnoj Africi.

Veruje da u životu, poslovnom i privatnom, treba igrati punom snagom, osvajati uspeh milimetar, po milimetar Bliži se svom hiljaditom treningu. Pomaže menadžerima i korporacijama da ostvare svoj poslovni maksimum. Najčešće je angažuju kompanije koje se bave energetikom (EVN, HEP ESCO) i građevinarstvom (STRABAG, ALU KOENIG STAHL), dok je u Makedoniji angažovana kao personalni kouč izvršnih menadžera farmaceutske kuće ALKALOID.

Autorka je specijalizovanih trening programa za lični i profesionalni razvoj od kojih su najpoznatiji Program 360°, (Za)volite svoj posao, Sa sobom na- TI i Lica Prodaje.

Pruža usluge treninga i biznis koučinga u kompanijama širom centralne i jugoistočne Evrope: Roche South Europe, EVN Macedonia, ALKALOID Skopje, DUNA IT, Beljanovi a.d., Croatia Osiguranje, Dauti Comerce, HEP ESCO d.o.o Hrvatska, Schrack Technik Group, Seven Lab IT, Gebrüder Weiss, Croatia, kao i nacionalnim privrednim komorama Austrije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. U Aziji, Africi, severnoj i Latinskoj Americi bila je angažovana kao trener u multinacionalnim, međunarodnim organizacijama CIVICUS, USAID, Counterpart International, OSCE, National Democratic Institute for International Affairs i Institute for Sustainable Communities. U Srbiji pruža usluge in- house treninga kompanijama JP Beogradski vodovod i kanalizacija, STRABAG, BRVZ, Leoni Wiring System, Gebrüder Weiss Srbija, MetLife Insurance, Wiener Stadtische, Findomestic Banka, Ambasada Kraljevine Norveške, Westminster Fondaciji, BENICO, Air Srbija, ALU KOENIG STAHL d.o.o., Radio Televizija Srbije, Workshop Media kao i Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Autorka je metodologije „Drvo“ za procenu i razvoj organizacionih i ljudskih resursa koju sa velikim uspehom primenjuju međusektorske mreže u zemljama Latinske Amerike, Kariba, severne i centralne Afrike, jugo-istočne Azije i pacifičkog regiona.

Cerifikovani je trener svetski nagrađivane koučing metode Points of You®.

Magistrirala je 1996. godine na katedri za novinarstvo Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, a 2010. i na katedri za menadžment ljudskih resursa Fakulteta organizacionih nauka (FON)

Životni moto joj je:

Um je kao padobran – funkcioniše jedino ako je otvoren.


English