Djoka Janjušević - Mokrogorska škola menadžmenta

Djoka Janjušević

Djoka Janjušević

Đoka Janjušević

Redovni predavač

Đoka Janjušević diplomirani ekonomista, finansijski menadžer i konsultant sa preko 15 godina radnog iskustva u multinacionalnim i domaćim kompanijama. Svoju menadžersku korporativnu karijeru započeo je u Metro Cash & Carry gde je obavljao poslove Direktora finansija i administracije i bio odgovoran za brojne funkcije (finansije, računovodstvo, kontroling, IT, organizacija procesa, supply chain i opštu administraciju). U tom periodu ostvario je brojna postignuća u domenu implementacije poslovnih rešenja, postavke procesa i procedura i formiranja kvalitetnog tima.

Karijeru nastavlja u Droga kolinska na poziciji Direktora lokalne administracije gde, takođe, pored finansijske funkcije odgovoran je za rad pravne službe, HR, IT i centralne nabavne službe svih pravnih lica u okviru grupe na teritoriji Srbije (Soko Štark, Grand prom, Palanački kiseljak…) gde obavlja i funkciju Zamenika generalnog direktora svih pravnih lica grupe. Glavni fokus u tom periodu bio je na uvođenju sistemskih rešenja organizacije i optimizacije procesa kao i unapređenje kapaciteta i potencijala ljudskih resursa. U Centro štampa holdingu obavlja funkciju Direktora finansija grupe nakon cega karijeru nastavlja osnivanjem Centra za finansijsku inteligenciju u kojem tokom dve godine pruža usluge finansijskog savetovanja u procesu restruktuiranja i optimizacije malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Krajem 2015 godine Djoka Janjušević postaje Direktor finansija kompanije Tikkurila. Od 2017. godine na poziciji generalnog direktora kompanije Tikkurila. Bio je dugogodišnji Predsednik Upravnog odbora GS1 asocijacije Srbije. Trenutno je član je Upravnog odbora Udruženja finansijskih direktora Srbije i član Srpske asocijacije menadžera.

Učesnik brojih konferencija, radionica, panela i predavanja na renomiranim domaćim i inostranim institucijama. Po prirodi coach, po profesionalnoj orijentaciji analitičar, po hobiju bajker.

Oženjen, okružen trima divnim ćerkama.


English