Dragana Đurđanović - Mokrogorska škola menadžmenta

Dragana Đurđanović

Dragana Đurđanović

Dragana Đurđanović

Redovni predavač

Dragana Đurđanović je Points of You sertifikovani trener, motivator, neuro kouč i kouč za lični razvoj (takođe i NLP Master za koji dan). Svoje bogato višegodišnje iskustvo, stečeno u radu u različitim marketinškim i medijskim agencijama, kao i agencijama za istraživanje tržišta i medija, prenosi na polje komunkacija i međuljudskih odnosa. Fascinaciju ljudima, pre svega, duguje studijama sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kao i volonterskom životu i radu u kibucu Shaar Haamakim u Izraelu.

U početku svoje raznovrsne dvadesettrogodišnje karijere je bila saradnik u marketinškoj agenciji Partner, u kojoj je kao deo kreativnog tima učestvovala u oblikovanju brojnih reklamnih i političkih kampanja (Imlek, Demokratska stranka, Pionir, Subotičanka – današnji Next…). Svoj kreativni rad nastavlja u agenciji Ultima Creative Team, gde takođe učestvuje u osmišljavanju kampanja  za Peugeot Srbija i Pall Mall.

Kasnije godine provodi na pozicijama analalitičara medija u Strategic Marketing and Media Research Institute iz Beograda (današnji Ipsos), a takođe stiče iskustvo u obukama i organizaciji brojnih medijskih istraživanja, odnosno merenja TV gledanosti u kompaniji AGB Media Research (danas Nielsen Audience Measurement Serbia). Svoju medijsko-marketinšku poslovnu i životnu fazu zaokružuje u agenciji za komunikacije i medija oglašavanje – Green Communications, gde kao konsultant za medije biva odgovorna za ključne kontakte i odnose sa klijentima i gde  učetvuje u kreiranju i kontroli brojnih medijskih strategija i kampanja (Mercedes Benz, ProCredit banka, Ringier Axel Springer, Sheffield University, Europa Re, Ušće Shopping centar…).

Zbog svoje izuzetne potrebe da promoviše toleranciju, ljudska prava, kao i pravo svakog od nas na dostojanstven i kvalitetan život, počinje da radi kao kouč i Points of You sertifikovani trener; specijalizira se za rad sa različitim društvenim zajednicama, a posebno za rad sa socijalno osetljivim i društveno ranjivim grupama i pojedincima. Održava treninge za Udruženje studenata sa hendikepom i SOS Dečije selo stvarajući uslove za inkluziju i (samo)osnaživanje mladih, ohrabrujući ih na uspešno obavljanje redovnih poslova i rešavanje mnogobrojnih izazova sa kojima se svakodnevno susreću.

Misija koja je pokreće jeste izgradnja modela visoke otpornosti, ne samo za  ugrožene pripadnike, već i za sve druge članove srpskog društva, kao i stvaranje i oblikovanje efektivnog I efikasnog načina razmišljanja koje pomera granice mogućeg – od pozicije žrtve ka poziciji pobednika.

Omiljeni citat (u slobodnom prevodu):

“Moja misija u životu nije samo da preživim, već da uspešno proživim – i da to činim sa dovoljno strasti i saosećanjem, finim humorom i izvesnim stilom!”

(My mission in life is not merely to survive, but to thrive – and to do so with some passion, some compassion, some humor and some style!  Maya Angelou).

Rođena je i živi u Beogradu sa svojim mačkom Đurom.


English