UVODNA REČ KOSELEKTORA


Da li postoji apsolutna sigurnost i zašto joj svi težimo ako je već nedostižna?

U samom pitanju je i odgovor da je apsolutna sigurnost nemoguća ali je svakako veoma bitno kontrolisati rizike i adekvatno upravljati poslovanjem sa stanovišta procene budućih poslovnih događaja i identifikaciji rizičnih uticaja po poslovanje. Svedoci smo poslednih godina promena u kompanijama koje se listiraju na berzama po pitanju internih kontrola, uvođenju sistema zaštite podataka ali i pojave nekih „novih“ funkcija ili pak dobijanju na sve većem značaju kao što su compliance officer, data protection officer, risk, internal control, internal audit, anti fraud i ostali.

U svih sferama poslovanja (kao i u životu) se susrećemo sa raznim izazovima i rizicima. Uz pomoć odgovarajućih politika, procedura, software-a i odgovarajućih veština koje su neophodne modernom poslovanju težimo nedostižnoj eliminaciji rizika a sve u cilju omogućavanja nesmetanog nastavka poslovanja kompanije.

Na koji način možemo upravljati rizicima unutar kompanija kako bismo se osigurali u dovoljnoj meri da je naše poslovanje sigurno? Može se poslovati maksimalno profitabilno i uspešno sa raznih stanovišta merenja uspeha ali ukoliko je going-concern (ili ti nastavak poslovanja) ugrožen onda je sve to uzaludno i samim tim se misija kompanije dovodi u pitanje a i sam opstanak kompanije.

Kreirati takav sistem poslovanja kompanije u smislu zaštite od mogućih internih i eksternih negativnih uticaja po poslovanje a samim tim i implementirati preventivne odbrambene mehanizme koji nas od tih uticaja štite postaje ultimativni cilj svih ciljeva u današnjem poslovanju. Ne treba zapostaviti ni detektivne kontrolne mehanizme kako bismo znali gde su nastali propusti i kako iste otkloniti i poboljšati sistem da deluje preventivno.

Upravo nam je i ideja da na ovu temu čujemo ideje i argumente na Zimskom Vivaldi CFO & LEGAL forumu i iz tog razloga imamo predavače i paneliste različitih profila: pravnici, finansijski stučnjaci, compliance officer-i, IT & data protection, zaštita podataka o ličnosti, anti fraud, itd. Uživajte, slušajte, učestvujte u diskusiji, postavljajte pitanja i pored dobre domaće rakije i svežeg planinskog vazduha ponesite i po koju korisnu ideju i kontakt iz Mokre Gore.

Vidimo se!Predrag KUDRA, CFO, FRESENIUS MEDICAL CARE SRBIJA


SREDA 27. novembar 2019.


PREDAVANJA


BEZBEDNOST PODATAKA – PRAVNI OKVIR I RIZICI ZLOUPOTREBE


Mladen SPASIĆ, savetnik ministra unutrašnjih poslova, REPUBLIKA SRBIJA


ČOVEK KAO NAJSLABIJA KARIKA INFORMACIONE BEZBEDNOSTIDragan PLESKONJIĆ M.Sc. Initiator and Founder of the R&D project INPRESEC (Intelligent Predictive Security)


BEZBEDNOST PODATAKA – KAD ĆE BITI BOLJA I ZAŠTO NEĆERodoljub ŠABIĆ, advokat


ČETVRTAK 28. novembar 2019.


STUDIJE SLUČAJA


SALVIOL – SOFTVER ZA PREVENCIJU PREVARA

(Uskoro više informacija o učesniku)


KOLIKO KOŠTA KORUPUCIJA?Saša TODOROVIĆ, direktor departmana za korporativnu zaštitu upstream&downstream, NIS A.D.

Dejan PAVLOVIĆ, direktor departmana za korporativnu zaštitu, NIS A.D.


PREDAVANJE


A DAY IN LIFE OF ECONOMIC FORENSICChristoph Berndt, CFA, Partner, KP Advisory Beograd


PANEL


FCPA ISTRAGA – NEĆE VALJDA…Louis MILICICH, Counsel, DENTONS

Mirko LALATOVIĆ, WB Compliance Officer, FRESENIUS MEDICAL CARE

Tamara DROBOT, Regional Compliance Manager Serbia and Non-EU countries, AMICUS Pharma

 

Jelena DANILOVIĆ, Compliance Manager, HEMOFARM A.D.


PANEL


INTERNE KONTROLE – BOLJE SPREČITI NEGO LEČITIPredrag KUDRA, CFO, FRESENIUS MEDICAL CARE SRBIJA

Đorđe KOPRIVICA, CFO, CARLSBERG SRBIJA

Igor RADMANOVIĆ, Audit Partner, BDO SRBIJA

Zoran DALJEVIĆ, CFO Srbija i Severna Makedonija, ATLANTIC GRUPA


PETAK 29. NOVEMBAR 2019.


ZAVRŠNA DISKUSIJA


KAKO IZBEĆI SCENARIO BALKANSKOG ŠPIJUNA
Dejan NIKOLIĆ, senior partner, KARANOVIĆ & NIKOLIĆ

Igor PETRONIJEVIĆ, saradnik, ŽIVKOVIĆ|SAMARDŽIĆ

Bojan STANIVUK, partner, STANIVUK & MANASIJEVSKI

Zoran ŠOLJAGA, advokat, SCHOENHERR

Ognjen COLIĆ, stariji advokat, GECIĆ LAW


Cena kotizacije iznosi 27.000 RSD + pdv. Kotizacija uključuje prisustvo svim panelima i predavanjima, radne materijale, kafe pauze i poklone MŠM i partnera. Smeštaj nije uključen u cenu. Smeštaj u etno naselju Mećavnik iznosi oko 5.000 dnevno na bazi punog pansiona. Smeštajni kapaciteti u hotelu Mećavnik za koje MŠM vrši rezervaciju su ograničeni a učesnici smeštaj mogu sami da potraže u drugim okolnim turističkim objektima (motel Šarganska osmica, apartmani Milev, privatni smeštaj i dr.). Prevoz u Mokru Goru učesnici sami organizuju automobilom, a kombi prevoznici koji imaju ture u Mokru Goru su Gea turs i Terra travel.


PRIJAVITE SE OVDE