Aleksandra Veselinović

osnivač i direktor, Program 360
Aleksandra Veselinović je magistar nauka, biznis kouč i trener. Gostujući predavač na programu menadžmenta WiFI International Trening Instituta u Beču, redovni predavač Mokrogorske škole menadžmenta i član internacionalnog trening tima holandske konsultantske kuće Learning Delta.

Značajan deo svoje dvadesetogodišnje profesionalne karijere je provela na poziciji direktorke trening programa Američke agencije za međunarodni razvoj u zemljama centralne i istočne Evrope, Sjedinjenim Američkim Državama, na Bliskom istoku, u severnoj i južnoj Africi.

Njena specijalnost su timski i liderski koučing, efikasna komunikacija, motivaciono liderstvo i upravljanje promenama.

Magistrirala je 1996. godine na katedri za komunikologiju, a 2010. i na katedri za menadžment ljudskih resursa Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu.

Veruje da u životu, poslovnom i privatnom, treba igrati punom snagom, osvajati uspeh milimetar, po milimetar. Pomaže liderima i njihovim timovima da ostvare svoj poslovni maksimum. Pruža usluge treninga i biznis koučinga u Adriatik regionu, centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Među njenim poslovnim klijentima se nalaze globalno poznate kompanije kao što su Roche Diagnostic, HEP, EVN, Schrack, STRABAG, Gebruder Weiss, ALU Koenig Stahl, Leoni, Alkaloid, DELTA Holding, RaiffeisenBANK , EPS, Uni Credit Banka,  itd…Autorka je nekoliko modela  za razvoj motivacionog liderstva i timske efikasnosti (Program 360°, Zavolite svoj posao, Sa sobom na ti, Lica prodaje i Energija kao vaš lični brend) kao i metode „Drvo“ za procenu i razvoj organizacionih i ljudskih resursa koju sa velikim uspehom primenjuju međusektorske mreže u zemljama Latinske Amerike, Kariba, severne i centralne Afrike, jugo-istočne Azije i pacifičkog regiona.

Cerifikovani je trener svetski nagrađivane koučing metode Points of You®, a trenutno je na specijalizaciji na programu Stakeholder Centered Coaching, Marshala Goldsmitha.