Dragana Ristić

direktor sektora za ljudske resurse, Zumtobel grupa
Dragana Ristić, dipl. pravnik, direktor ljudskih resursa i trener sa 14 godina karijere u radnom pravu I ljudskim resursima.

Iza sebe ima nekoliko uspešno uspostavljenih start up projekta kao i iskustvo u ljudskim resursima, treningu, radnom zakonodavstvu I konsaltingu u multinacionalnim prodajnim i proizvodnim kompanijama (METRO, FALKE i Zumtobel Group).

Proteklih godina bavi se različitim oblastima ljudskih resursa. Prva su Start up projekti, na rukovodećim pozicijama u ljudskim resursima i to: izrade i implementacije HR strategija zapošljavanja, normativnihh akata, politike benefita, strategije sukcesije i zadržavanja ljudskih resursa, savetovanja rukovodstva u svojoj oblasti, implementacije HR softvera, gradjenja komunikacijske strategije, kao i brendiranja poslodavca.

Drugi je razvoj i obuka zaposlenih, kroz implementaciju programa za talente, razvijajući programe obuke zaposlenih, aktivnog rada na  osposobljavanju trenera u različitim oblastima rada. Iskustvo u radionicama sa timovima, koristeći različite alate i tehnike ​​(POINTS OF YOU®, PI metodologija, itd). Odgovorna za razne HR projekte za jačanje brenda poslodavaca, promovisanje i podršku.

Paralelno s implementacijom dualnog obrazovanja u deficitarnim zanimanjima, sarađivala s GIZ-om na programima osposobljavanja i zapošljavanja mladih, AHK Srbija, SUPPLS-om i različitim HR forumima.

Kao sertifikovani saradnik (PI) ® za Srbiju, aktivno se bavi individualnim i timskim radom sa klijentima, pružajući podršku razvoju i unapređenju produktivnosti.

Sa timom saradnika, dobitnik povelje Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu za doprinos i rad, kroz programe stipendiranja i saradnje u oblasti obrazovanja i privrede. Inicijator i podrška razvoju ugroženih grupa kroz programe njihovog stipendiranja i zapošljavanja.

Trenutno radi u Zumtobel grupi kao Direktor sektora za ljudske resurse.

Mama dečaka Danila.

Životni moto joj je:

„Pokreni bolje sutra, ali još danas!”