Predavači - dr Dušan Perić | Mokrogorska škola menadžmenta

Dušan Perić

Doktor nauka, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Beograd
Др Душан Б. Перић (1963) ‒ Редовни професор на Факултету за спорт и туризам Универзитета Едуконс у Новом Саду, где је 8 година био декан.
Дипломирао, магистрирао и докторирао на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду на којем је радио две деценије и биран у сва академска звања.

Експерт је у областима: примењена кинезиологија, теорија здравог живљења, методологија научних истраживања и функционална дијагностика. Предавач је на неколико високошколских установа у земљи и иностранству на свим нивоима студија.
Био је ментор у 15 доктората на домаћим и иностраним универзитетима. Као кондициони тренер остварио значајне резултате са врхунским спортистима. Био шеф струке Атлетског савеза Србије у два олимпијска циклуса када су остварени највећих успеси српске атлетике.
Био председник Стручног савета Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Аутор је неколико уџбеника и научних монографија, као и већег броја научних чланака високе цитираности објављених у водећим светским часописима.
Био је уредник два научна часописа националног значаја. Члан је редакција и рецензент неколико међународних научних часописа из области спорта и спортске медицине.