Nikola Jovanović - rukovodilac odeljenja za poresko savetovanje, Confida consulting

Nikola Jovanović

rukovodilac odeljenja za poresko savetovanje, Confida consulting
Nikola M. Jovanović je rukovodilac odeljenja za poresko savetovanje u Confida Consulting doo Beograd. U svakodnevnom radu Nikola savetuje domaće i multinacionalne kompanije koje posluju na srpskom ili regionalnom tržištu u vezi sa optimalnom primenom poreskih propisa, međunarodnim i domaćim poreskim planiranjem i strukturiranjem poslovanja i transakcija, rešavanjem lokalnih poreskih izazova, kao i u vezi sa primenom ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Njegovo pravničko obrazovanje upotpunjeno interesom za računovodstvene teme mu omogućava da pruža sveobuhvatnu podršku klijentima, kako sa pravnog, tako i sa poreskog stanovišta.

Iskustvo je sticao radeći u Ministarstvu trgovine Republike Srbije, Raiffeisen banci, UniCredit Leasingu, advokatskoj kancelariji Joksović, Stojanović i partneri, te revizorsko-konsultantskim kućama KPMG i EY. Ono što ga naročito čini ponosnim je činjenica da je na inicijativu studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu duži niz godina redovni predavač na Kongresu studenata ekonomije na Zlatiboru. U dosadašnjem radu Nikola je održao i brojna stručna predavanja i obuke na temu optimizacije poreskih tereta i drugim aktuelnim temama u oblasti primene poreskih propisa.

Član je Srpskog fiskalnog društva, nacionalnog ogranka IFA (International Fiscal Association) – najstarijeg i najuticajnijeg međunarodnog stručnog udruženja iz oblasti oporezivanja.

U braku je sa Aleksandrom sa kojom ima sina Dejana i ćerku Nikolinu.

Moto koji koristi u svom radu je:
Integritet je suština svega uspešnog!