General Management Program (GMP)

Datum održavanja:
Modul 1: 15-21. maj 2021.
Modul 2: 2-3. oktobar 2021.
Modul 3: 16-22. oktobar 2021.
Mesta održavanja:
Kampusi Mokra Gora i Beograd
Cena:
260.000 RSD + PDV

General Management Program

General Management Program (GMP) je jedinstveni menadžment program koji priprema menadžere za uloge na višem nivou i sa multidisciplinarnom odgovornošću. General Management Program unapređuje znanja i veštine iz ključnih oblasti menadžmenta i razvija sadašnje i buduće menadžere koji kao lideri promena doprinose unapređenju performansi i realizaciji strateških ciljeva svojih organizacija.

General Management Program u brojkama

General Management Program

Kome je namenjen General Management Program?

 • Najtalentovanijim menadžerima kompanija, organizacija i institucija
 • Menadžerima na pozicijama srednjeg nivoa koji se pripremaju za napredovanje ka ključnim menadžerskim pozicijama
 • Vlasnicima i direktorima malih i srednjih preduzeća

Više nego ikada su nam potrebni menadžeri koji umeju da definišu i sprovode poslovnu strategiju i planove čije ostvarenje donosi novu vrednost, menadžeri koji znaju da prepoznaju i iskoriste izvozni potencijal i obezbede stabilan razvoj svojih organizacija. Vrednost General Management Programa ne oslikava se samo u stečenom znanju, već i u stvaralačkoj atmosferi, timskom duhu i veri da postoji viši cilj u poslu kojim se bave naši studenti.

Pored General Management Programa, Mokrogorska škola menadžmenta organizuje i Profesionalni MBA, poznatiji kao ZA BOLJI BIZNIS!

Agenda General Management Programa

 • General Management Program je organizovan u tri modula, u proleće i jesen, koji se održavaju u našim kampusima na Mećavniku i u Beogradu.
 • General Management Program na ilustrativan i dinamičan način kombinuje akademska i praktična znanja i veštine iz ključnih oblasti menadžmenta.
 • Tim predavača čine profesionalci koji su postigli značajan uspeh u svojoj karijeri i koji su motivisani da svoje znanje i iskustvo prenesu na mlađe generacije.
 • General Management Program ima goste govornike koji će sa učesnicima podeliti svoje profesionalno iskustvo.
 • Svi učesnici će raditi psihološki test za procenu ličnosti i dobiće povratnu informaciju od trenera i ostalih članova grupe kako bi razvijali plan za primenu stečenih znanja i veština u svom poslu.
 • Učesnici će raditi test Emocionalne inteligencije i dobiti analizu rezultata na grupnom i individualnom nivou.
 • Svaki učesnik, u okviru programa tokom boravka u Mokroj Gori, na raspolaganju ima mentora za razvoj karijere (Career Coach). Termini za individualne razgovore i rad će biti rezervisani pre početka programa.
 • U okviru programa učesnici će biti angažovani na različitim studijama slučaja na kojima će raditi individualno i grupno.
 • Učesnici dobijaju sertifikat o završenom General Menagement Programu koji izdaje Mokrogorska škola menadžmenta i sertifikat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
 • U toku trajanja programa, učesnici će koristiti poslovnu simulaciju. Poslovne simulacije služe kao realističan prikaz stvarnog poslovanja u virtuelnom okruženju. Učesnici imaju uloge izvršnih direktora i donose odluke o poslovanju preduzeća kao u realnom svetu. Simulacija se igra u više etapa, a učesnicii su podeljeni u timove. Ovaj vid obuke predstavlja posebnu vrednost koju polaznici programa dobijaju u odnosu na druge slične programe.

Moduli

Modul 1

 • Upravljanje ličnošću
 • Upravljanje odnosima
 • Makroekonomija
 • Marketing menadžment
 • Poslovna strategija

 Modul 2

 • Finansije za nefinansiste
 • Priprema za poslovnu simulaciju

 Modul 3

 • Liderstvo i promene
 • Javni nastup
 • Upravljanje ljudskim resursima i karijerom
 • Menadžment prodaje
 • Poslovna simulacija

Datum održavanja General Management Programa

Modul 1: 15-21. maj 2021.
Modul 2: 2-3. oktobar 2021.
Modul 3: 16-22. oktobar 2021.

Cena programa*: 260.000 RSD + PDV

Kontakt osoba:
Milenko Andrić
Rukovodilac menadžment programa
E-mail: milenko.andric@msm.edu.rs
Telefon: 065/3035-093

Predavači

Srđan Janićijević
vodeći predavač za oblast menadžment i liderstvo
Srdjan Janićijević je osnivač i direktor Mokrogorske škole menadžmenta. Njegove oblasti iskustva su upravljačko savetovanje, preduzetništvo i poslovni razvoj.
Danijela Nedić
vodeći predavač za oblast međuljudskih odnosa
Danijela Nedić je dipl. pravnik i specijalista u oblasti Upravljanja komunikacijom. Osnivač je i direktor Centra za poslovnu edukaciju I savetovanje Biznis Link.
Bojan Kostandinović
vodeći predavač za oblast strategijski menadžment
Dr Bojan Kostandinović je doktor ekonomskih nauka iz oblasti strategijskog menadžmenta, magistar tehničkih nauka iz oblasti industrijskog inženjerstva i diplomirani inženjer mašinstva iz oblasti motornih vozila.
Tatjana Kljun
redovni predavač, Mokrogorska škola menadžmenta
Tatjana Kljun, trener, konsultant, Geštalt kouč i psihoterapeut u superviziji, svoje dvadesetsedmogodišnje iskustvo rada na polju svih oblika kriznog komuniciranja, rada pod stresom i timske saradnje, stekla je u Ministarstvu unutrašnjih poslova, prevashodno radeći na pitanjima terorizma i organizovanog kriminala.
Predrag Kudra
vodeći predavač za oblast finansijski menadžment
Predrag Kudra je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na odseku za poslovne finansije i računovodstvo. Poseduje više od 16 godina iskustva u oblastima finansija, računovodstva, kontrolinga, konsaltinga i razvoja poslovanja uglavnom u multinacionalnom i multikulturalnom okruženju.
Nataša Stamenković
vodeći predavač za oblast ljudski resursi
Nataša Stamenković, psiholog po obrazovanju, učitelj po opredeljenju. Karijeru započela u neizmernom zadovoljstvu i nezaboravnom iskustvu, kao školski psiholog u jednoj seoskoj osnovnoj skoli.
Darko Lukić
vodeći predavač za oblast marketing menadžment
Darko Lukić je marketing, menadžment i prodajni konsultant, trener, predavač i govornik na regionalnim konferencijama. Svoje dvadesetjednogodišnje radno iskustvo u privredi, prenosi kroz programe iz oblasti tradicionalnog i digitalnog marketinga, menadžmenta ključnih kupaca, prodaje, vođenja, motivacije, itd.
Verica Mijović
predsednik upravnog odbora, Udruženje HR profesionalaca Srbije
Verica Mijović je Trener poslovnih i razvojnih veština, Konsultant za aktivno zapošljavanje i razvoj karijere, autor koncepta funkcionalne edukacije pod nazivom “Direkcija za uspeh”, NLP trener sa međunarodno priznatim sertifikatima (IANLP, INHNLP, ABNLP).
Vladimir Vučković
vodeći predavač za oblast ekonomija
dr Vladimir Vučković je rođen 1975 . godine, diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (2004). Član je Fiskalnog saveta Republike Srbije. Bio je redovan profesor na fakultetu Džon Nezbit do 2016. godine i urednik makroekonomskog biltena Makroekonomske analize i trendovi.
Borislav Miljanović
osnivač i direktor, Represent System
Dr Borislav Miljanović osnivač je i direktor regionalne komunikacijske grupacije Represent System, koju čine specijalizovane agencije u oblasti odnosa s javnošdu i digitalnih komunikacija Represent Communications u Beogradu, Podgorici, Skoplju, Banjaluci i Sarajevu, poslovni portal i magazin BizLife, redakcija za kreiranje sadržaja The Content Studio, startap u oblasti digitalnog oglašavanja Native network i platforma za analitiku sadržaja na internetu Digital Element.
Marko Rodić
rukovodilac kreditnog rizika, Credit Agricole Srbija
Marko Rodić, dipliomirani ekonomista sa desetogodišnjim iskustvom u risk menadžmentu i corporate financu. Dosadašnje iskustvo vezano za privredu I bankarsvo.
Milen Janjić, Director, IP software solutions
Nekada je najteže odlučiti šta istaći u prvi plan, poznanstva stečena u toku programa, samu nastavu i program ili odnos sa predavačima i mentorima. Stečeno znanje sa programa kao podrazumevano bih stavio po strani sada, jer bih istakao da sam kroz programe Mokrogorske škole menadžmenta a ističući GMP program, unapredio socijalne veštine koje su mi neophodne za vođenje velikog tima, stekao izuzetna poznanstva i došao do boljeg razumevanja odnosa u kompleksnom poslovnom okruženju. GMP program adekvatno pokriva sva polja modernog poslovanja, od finansija do odnosa sa javnošću, a u isto vreme podstiče rad sa ljudima i rad na ljudima, ne zanemarujući lični napredak. Lično sam, iako postavljajući visoka očekivanja, od programa dobio mnogo više. Vrednosti koje se neguju na programu, pre svega prisan i iskren odnos a i način na koje se te vrednosti dokazuju su na mene ostavile dubok utisak. Te stoga, svakom ko želi da upozna boljeg sebe preporučujem programe MŠM-a.
Milen Janjić, Director, IP software solutions
Tamara Jokanović, Generalni direktor, Represent communications
Praktična nastava u, do tada meni, manje poznatim oblastima kao što je makroekonomija ili vođenje poslovanja jedne kompanije „uživo“ vam potpuno promeni pogled na neke uzročno posledične situacije i natera vas da razmišljate van standardnih okvira. Svaki korak General Management Programa je pažljivo osmišljen. Čak i one „light“ teme sa početka programa, na kraju su se pokazale kao jedan od bitnih pokazatelja ličnosti, izražavanja i vrednovanja stvari, ljudi ili situacija u kojima se nalazite. Još jedna od specifičnosti ovakvog pristupa jeste prilika da se upoznate sa najpoznatijom svetskom poslovnom simulacijom The Business Strategy Game. Na veoma istančan način vas polako uvode u priču i kako vreme odmiče, vi ste sve više u programu zbog kojeg ste i došli, a to je da naučite da jednog dana razmišljate i delate kao General Manager.
Tamara Jokanović, Generalni direktor, Represent communications
Mirko Đokic, direktor izvoza Gudmark Group
Zašto MŠM? Teško je to opisati u par rečenica, ali pokušaću: Posle MŠM-a saznajemo koje stvari u poslovanju smo radili dobro po nekoj svojoj intuiciji, a da i nismo bili svesni da radimo baš onako kako treba, isto tako saznajemo šta bi trebali da radimo bolje i u kojim segmentima treba da radimo na sebi. Izvanredni predavači, učitelji a kasnije i prijatelji sa kojima se uvek možemo posavetovati prilikom donošenja nekih bitnih poslovnih odluka. Ono što bi takodje istako je da na ovim predavanjima mnogo naučimo o odnosu sa ljudima, a ondosi su ključ dobrog poslovanja pogotovo za mene kao čoveka iz prodaje. Komunikacija sa ljudima iz tima, sa nadređenim, sa kupcima za sve te relacje posle MŠM-a postajemo pametniji. Ovo pričam kao čovek koji ima 20 god iskustva u prodaji i rukovođenju ali i čovek koji posle Mokre Gore može reći da je broj godina iskustva skočio na 30😊 Pored znanja koje se stekne veoma bitno je upoznavanje sa ljudima koji rade na različitim poslovima koji imaju neke druge problematike u odnosu na posao kojim se ja bavim, kako rešavaju probleme i kako oni komuniciraju, to je jedna raznolikost i uvek mogu izvući neke dobre stvari koje mogu biti korisne i u poslu koji ja radim. I naravno ništa manje bitno od svega ovoga je nastavak druženja i posle predavanja, organizovanjem „kafane” bar jednom u dva meseca, jer ovde se ne stiču samo znanja ovde se prave i nova drugarstva. Preporucio bi ovaj kurs ne samo zaposlenima već i vlasnicima firmi jer i oni mogu sigurno mnogo da nauče od ovih ljudi koji su prepuni iskustva i koji ta svoja iskustva dosta dobro i nesebično prenose na druge.
Mirko Đokic, direktor izvoza Gudmark Group
Nevena Radaković, Šef službe za obaveze tehnike, IT i komercijalnih organizacionih celina, Telekom Srbija ad
Ugodan ambijent, prijatna atmosfera, vrhunski predavači, divni ljudi i ozbiljan rad na sebi - GMP program. Koncept programa je nesvakidašnji i svakako je za preporuku svakome ko je raspoložen za izmeštanje iz svakodnevnice, nova znanja, korisne aktuelne teme, praktične primere iz prakse, prirodu, sport i druženje. Nova prijateljstva svakako daju posebnu vrednost ovom programu.
Nevena Radaković, Šef službe za obaveze tehnike, IT i komercijalnih organizacionih celina, Telekom Srbija ad
Nemanja Cicović, Sales manager, Elmed doo
Kao učesnik GMP-a iz Bosne, nisam imao baš jasnu sliku o tome šta je GMP i šta je Mokrogorska škola menadžmenta, mislio sam da je to još jedan ,,dosadni kurs'' na koji me menadžment firme šalje radi ispunjavanja određenih godišnjih kvota edukacije zaposlenih. Na početku programa sam bio pozitivno zatečen ležernošču, profesionalnim pristupom zaposlenih i kolegama studentima. Najviše me je privuklo i ujedno držalo budnim na predavanjima materija koja je korisna meni lično i primjenjljiva u realnim uslovima što je donjelo novu vrjednost mojoj firmi Elmed d.o.o. kao i menadžmentu iste. Program GMP Mokrogorske škole menadžmenta bih preporučio svima koji žele da napreduju, da uče i da usvajaju nova znanja, a posebno bih program preporučio menadžerima srednjeg nivoa jer će dobiti jasniju sliku svih procesa unutar kompanije.
Nemanja Cicović, Sales manager, Elmed doo
Jasmina Vučetić Tovilović, Menadžer proizvoda, Dr. Oetker doo
General menadžment program Mokrogorske škole je sveobuhvatni program koji pokriva sve važne segmente ključnih oblasti menadžmenta i na interaktivan način razvija i unapređuje menadžerske sposobnosti učesnika. Od programa izdvojla bih strategijsku radionica “Business strategy game” koja je od velikog značaja za rad menadžera i sagledavanje poslovanja sa aspekta svih ekonomskih parametara. Igrica je zahtevna i obimna i podstiče na razmišljanje, preuzimanje odgovornosti i donošenje odluka koje su vrlo bitne u poslu kojim se bavim. Iz tog razloga je izdvajam jer mi je dala širi pogled na poslovanje, koje sam iskustveno ranije prošla, ali ne na ovako struktuiran način. Takodje, spomenula bih i predavanja na temu emocionalne inteligencije i interpersonalne komunikacije koja imaju veliki značaj u poslu koji obavljam i polazna su osnova u radu svakog menadžera. U radu sa ljudima, dešavaju se različiti izazovi i nepredvidive situacije i dobro je znati kako na pravi način rešiti problem ili unaprediti odnos koji dalje može da da dobre rezultate u poslu.
Jasmina Vučetić Tovilović, Menadžer proizvoda, Dr. Oetker doo
Aleksandar Cvetinović, Marketing Manager, Beko Balkans doo
MŠM je za mene pre svega dobar miks profesora sa realnim iskustvom i sjajnom lokacijom van dnevne gužve i haosa. Meni lično, GMP program je doneo mogućnost da sagledam stvari iz perspektive različitih industrija i percepcija drugih učesnika. Gledajući učesnike iz drugih branši uočavao sam svoje dobre i loše strane koje u postojećem krugu, meni sličnom, nisam uspevao ranije da vidim. Globalni pogled i ideje na naš lokalni kontekst stvara relevantne teme koje se u praksi mogu primeniti. Pitanje za sve, kad ste zadnji put bili podstaknuti da sagledate stvari iz poptuno drugačijeg ugla, sa druge lokacije, sa drugim ljudima? GMP vam može pomoci ako razmišljate u tom smeru. I za kraj, večernja druženja su sjajna!
Aleksandar Cvetinović, Marketing Manager, Beko Balkans doo