General Management Program (GMP)

Datum održavanja:
Modul 1 16–22. maj 2020.
Modul 2 03–04. oktobar 2020.
Modul 3 17–23. oktobar 2020.
Mesta održavanja:
Kampusi Mokra Gora i Beograd
Cena:
260.000 RSD

General Management Program (GMP) je jedinstveni menadžment program koji priprema menadžere za uloge na višem nivou i sa multidisiplinarnom odgovornošću. General Management Program unapređuje znanja i veštine iz ključnih oblasti menadžmenta i razvija sadašnje i buduće menadžere koji kao lideri promena doprinose unapređenju performansi i realizaciji strateških ciljeva svojih organizacija.

General Management Program u brojkama

Kome je namenjen program?

 • Najtalentovanijim menadžerima kompanija, organizacija i institucija
 • Menadžerima na pozicijama srednjeg nivoa koji se pripremaju za napredovanje ka ključnim menadžerskim pozicijama
 • Vlasnicima i direktorima malih i srednjih preduzeća

Više nego ikada su nam potrebni menadžeri koji umeju da definišu i sprovode poslovnu strategiju i planove čije ostvarenje donosi novu vrednost, menadžeri koji znaju da prepoznaju i iskoriste izvozni potencijal i obezbede stabilan razvoj svojih organizacija. Vrednost ovog programa ne oslikava se samo u stečenom znanju, već i u stvaralačkoj atmosferi, timskom duhu i veri da postoji viši cilj u poslu kojim se bave naši studenti.

Agenda

 • Program je organizovan u tri modula, u proleće i jesen, koji se održavaju u našim kampusima na Mećavniku i u Beogradu.
 • Program na ilustrativan i dinamičan način kombinuje akademska i praktična znanja i veštine iz ključnih oblasti menadžmenta.
 • Tim predavača čine profesionalci koji su postigli značajan uspeh u svojoj karijeri i koji su motivisani da svoje znanje i iskustvo prenesu na mlađe generacije.
 • Program ima goste govornike koji će sa studentima podeliti svoje profesionalno iskustvo.
 • Svi studenti će raditi psihološki test za procenu ličnosti i dobiće povratnu informaciju od trenera i ostalih članova grupe kako bi razvijali plan za primenu stečenih znanja i veština u svom poslu.
 • Studenti će raditi test Emocionalne inteligencije i dobiti analizu rezultata na grupnom i individualnom nivou.
 • Svaki student, u okviru programa tokom boravka u Mokroj Gori, na raspolaganju ima mentora za razvoj karijere (Career Coach). Termini za individualne razgovore i rad će biti rezervisani pre početka programa.
 • U okviru programa studenti će biti angažovani na različitim studijama slučaja na kojima će raditi individualno i grupno.
 • Studenti dobijaju sertifikat o završenom General Menagement Programu koji izdaje Mokrogorska škola menadžmenta i sertifikat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
 • U toku trajanja programa studenti će koristiti poslovnu simulaciju. Poslovne simulacije služe kao realističan prikaz stvarnog poslovanja u virtuelnom okruženju. Studenti imaju uloge izvršnih direktora i donose odluke o poslovanju preduzeća kao u realnom svetu. Simulacija se igra u više etapa, a studenti su podeljeni u timove. Ovaj vid obuke predstavlja posebnu vrednost koju polaznici programa dobijaju u odnosu na druge slične programe.

MODULI

Modul 1

 • Upravljanje ličnošću
 • Upravljanje odnosima
 • Makroekonomija
 • Integrisani marketing
 • Poslovna strategija

 Modul 2

 • Finansije za nefinansiste
 • Priprema za poslovnu simulaciju

 Modul 3

 • Liderstvo i promene
 • Javni nastup
 • Upravljanje ljudskim resursima i karijerom
 • Prezentacione veštine
 • Poslovna simulacija

Vreme održavanja modula

Datumi u 2020.

Modul 1 – proleće, 16–22. maj 2020.
Modul 2 – jesen, 03-04. oktobar 2020.
Modul 3 – jesen, 17–23. oktobar 2020.

Cena programa*: 260.000 RSD + PDV

*Strateški partneri, samofinansirajući studenti i nezaposleni imaju posebne uslove.

** Ukoliko se program održava u Mokroj Gori, potrebno je da sami rezervišete smeštaj u hotelu Mećavnik (http://mecavnik.info/kategorija/smestaj/) gde možete odabrati odgovarajuću dostupnu sobu. Mokrogorska škola menadžmenta je za učesnike programa obezbedila 20% popusta na redovne cene istaknute na sajtu hotela Mećavnik.

Predavači

Srđan Janićijević
osnivač i direktor, Mokrogorska škola menadžmenta
Srdjan Janićijević je osnivač i direktor Mokrogorske škole menadžmenta. Njegove oblasti iskustva su upravljačko savetovanje, preduzetništvo i poslovni razvoj.
Danijela Nedić
osnivač i redovni predavač, Mokrogorska škola menadžmenta
Danijela Nedić je dipl. pravnik i specijalista u oblasti Upravljanja komunikacijom. Osnivač je i direktor Centra za poslovnu edukaciju I savetovanje Biznis Link.
Bojan Kostandinović
osnivač i redovni predavač, Mokrogorska škola menadžmenta
Dr Bojan Kostandinović je doktor ekonomskih nauka iz oblasti strategijskog menadžmenta, magistar tehničkih nauka iz oblasti industrijskog inženjerstva i diplomirani inženjer mašinstva iz oblasti motornih vozila.
Vladimir Vučković
osnivač i redovni predavač, Mokrogorska škola menadžmenta
dr Vladimir Vučković je rođen 1975 . godine, diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (2004). Član je Fiskalnog saveta Republike Srbije. Bio je redovan profesor na fakultetu Džon Nezbit do 2016. godine i urednik makroekonomskog biltena Makroekonomske analize i trendovi.
Tatjana Kljun
redovni predavač, Mokrogorska škola menadžmenta
Tatjana Kljun, trener, konsultant, Geštalt kouč i psihoterapeut u superviziji, svoje dvadesetsedmogodišnje iskustvo rada na polju svih oblika kriznog komuniciranja, rada pod stresom i timske saradnje, stekla je u Ministarstvu unutrašnjih poslova, prevashodno radeći na pitanjima terorizma i organizovanog kriminala.
Predrag Kudra
finansijski direktor, Fresenius Medical Care Srbija
Predrag Kudra je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na odseku za poslovne finansije i računovodstvo. Poseduje više od 16 godina iskustva u oblastima finansija, računovodstva, kontrolinga, konsaltinga i razvoja poslovanja uglavnom u multinacionalnom i multikulturalnom okruženju.
Nataša Stamenković
direktor operacija, Roaming grupa
Nataša Stamenković, psiholog po obrazovanju, učitelj po opredeljenju. Karijeru započela u neizmernom zadovoljstvu i nezaboravnom iskustvu, kao školski psiholog u jednoj seoskoj osnovnoj skoli.
Darko Lukić
osnivač i direktor, AMMC
Darko Lukić je marketing, menadžment i prodajni konsultant, trener, predavač i govornik na regionalnim konferencijama. Svoje dvadesetjednogodišnje radno iskustvo u privredi, prenosi kroz programe iz oblasti tradicionalnog i digitalnog marketinga, menadžmenta ključnih kupaca, prodaje, vođenja, motivacije, itd.
Verica Mijović
predsednik upravnog odbora, Udruženje HR profesionalaca Srbije
Verica Mijović je Trener poslovnih i razvojnih veština, Konsultant za aktivno zapošljavanje i razvoj karijere, autor koncepta funkcionalne edukacije pod nazivom “Direkcija za uspeh”, NLP trener sa međunarodno priznatim sertifikatima (IANLP, INHNLP, ABNLP).
Mirko Đokic, direktor izvoza Gudmark Group
Zašto MŠM? Teško je to opisati u par rečenica, ali pokušaću: Posle MŠM-a saznajemo koje stvari u poslovanju smo radili dobro po nekoj svojoj intuiciji, a da i nismo bili svesni da radimo baš onako kako treba, isto tako saznajemo šta bi trebali da radimo bolje i u kojim segmentima treba da radimo na sebi. Izvanredni predavači, učitelji a kasnije i prijatelji sa kojima se uvek možemo posavetovati prilikom donošenja nekih bitnih poslovnih odluka. Ono što bi takodje istako je da na ovim predavanjima mnogo naučimo o odnosu sa ljudima, a ondosi su ključ dobrog poslovanja pogotovo za mene kao čoveka iz prodaje. Komunikacija sa ljudima iz tima, sa nadređenim, sa kupcima za sve te relacje posle MŠM-a postajemo pametniji. Ovo pričam kao čovek koji ima 20 god iskustva u prodaji i rukovođenju ali i čovek koji posle Mokre Gore može reći da je broj godina iskustva skočio na 30😊 Pored znanja koje se stekne veoma bitno je upoznavanje sa ljudima koji rade na različitim poslovima koji imaju neke druge problematike u odnosu na posao kojim se ja bavim, kako rešavaju probleme i kako oni komuniciraju, to je jedna raznolikost i uvek mogu izvući neke dobre stvari koje mogu biti korisne i u poslu koji ja radim. I naravno ništa manje bitno od svega ovoga je nastavak druženja i posle predavanja, organizovanjem „kafane” bar jednom u dva meseca, jer ovde se ne stiču samo znanja ovde se prave i nova drugarstva. Preporucio bi ovaj kurs ne samo zaposlenima već i vlasnicima firmi jer i oni mogu sigurno mnogo da nauče od ovih ljudi koji su prepuni iskustva i koji ta svoja iskustva dosta dobro i nesebično prenose na druge.
Mirko Đokic, direktor izvoza Gudmark Group