Liderstvo i strategija

Datum održavanja:
13 - 17. septembar 2021.
Mesto održavanja:
Kampus Mokra Gora
Cena:
80.000 RSD + PDV

PROGRAM LIDERSTVO I STRATEGIJA

Tema liderstva postala je izuzetno važna u savremenom poslovanju. Iskusan lider, koristeći različite liderske stilove, omogućava organizaciji i ljudima da se razvijaju, da rastu, da se usavršavaju i da posluju u skladu sa zahtevima tržišta, ali i sa vrednostima u kompaniji. Sa druge strane, uspešno definisana i dobro implementirana strategija predstavlja siguran put do uspeha svake poslovne jedinice ili celokupne organizacije. Najveći broj kompanija koje uspeju da na pravi način implementiraju dobro definisanu strategiju imaju velike šanse da budu lideri na tržištu.

Pored liderstva, da bi organizacija bila efektivna i efikasna u dužem vremenskom periodu, važno je da svi u kompaniji razumeju strategiju i strategijske pravce i da strategiju kompanije uspešno spuste do zaposlenih na nižim hijerarhijskim nivoima. Dobro liderstvo i pravilno definisana i primenjena strategija garant su uspeha svake savremene organizacije.

KOME JE NAMENJEN PROGRAM LIDERSTVO I STRATEGIJA

Program je namenjen menadžerima i preduzetnicima sa nekoliko godina radnog iskustva kojima je potrebno da osveže svoja upravljačka znanja i nadograde ih tehnikama koje do sada nisu naučili ili ih nisu koristili u praksi. Ovaj program će omogućiti učesnicima da u interakciji sa predavačima i drugim kolegama unaprede svoje upravljačke veštine i sa novom energijom pristupe svom poslu.

TEME PROGRAMA LIDERSTVO I STRATEGIJA

 • Tranzicija od menadžmenta ka liderstvu
 • Liderstvo kao koncept
 • Kako se pravi dobar tim
 • Tipologija ličnosti lidera
 • Strategija
 • Strategijski menadžment i njegove faze
 • Merdžeri i akvizicije
 • Ciljevi i KPIs
 • Značaj socijalne i emocionalne inteligencije
 • Efektivno planiranje, uspešno vođenje, upravljanje timovima – motivacija i međuljudski odnosi
 • Analiza profila poslovnih lidera

Modul počinje 13.09.2021. i traje do 17.09.2021.

CENA PROGRAMA

80.000,00 RSD + PDV

KONTAKT OSOBA

Nemanja Gavrilović
Rukovodilac profesionalnih programa
E-mail: nemanja.gavrilovic@msm.edu.rs
Telefon: 065/3035-073

Predavači

Srđan Janićijević
vodeći predavač za oblast menadžment i liderstvo
Srdjan Janićijević je osnivač i direktor Mokrogorske škole menadžmenta. Njegove oblasti iskustva su upravljačko savetovanje, preduzetništvo i poslovni razvoj.
Bojan Kostandinović
vodeći predavač za oblast strategijski menadžment
Dr Bojan Kostandinović je doktor ekonomskih nauka iz oblasti strategijskog menadžmenta, magistar tehničkih nauka iz oblasti industrijskog inženjerstva i diplomirani inženjer mašinstva iz oblasti motornih vozila.
Darko Lukić
vodeći predavač za oblast marketing menadžment
Darko Lukić je marketing, menadžment i prodajni konsultant, trener, predavač i govornik na regionalnim konferencijama. Svoje dvadesetjednogodišnje radno iskustvo u privredi, prenosi kroz programe iz oblasti tradicionalnog i digitalnog marketinga, menadžmenta ključnih kupaca, prodaje, vođenja, motivacije, itd.
Obrad Tadić, CEO Smart Energy Investment kft
"MŠM je pružio više od očekivanog. Prijatno sam iznenađen odličnim i inspirativnom predavačima, izborom aktuelnih i korisnih tema, fantastičnoj organizaciji i energiji. MŠM svojim primerom predstavlja dominantno liderstvo na svakodnevnom sopstvenom primeru, negujući istinski „over deliver“. Nesvakidašnji i iznenađujući iskorak ka radu sa manjim razvojnim firmama, preduzetnicima i osnivačima biznisa u kombinaciji sa korporativnim organizacijama, ukršta iskustava i kristalizuje dobre primere, kvalitetne zaključke i konstruktivne diskusije i preispitivanja. Danas je retkost da se u kontinuiranom obrazovanju i usavršavanju posebna pažnja, na takav način, posveti razvoju kako većih, tako i manjih organizacija. To jeste moj najjači utisak, jer je MŠM uvideo potrebu za kvalitetnim razvojem malih organizacija, kao neophodnost i preduslov opšteg privrednog razvoja.”
Obrad Tadić, CEO Smart Energy Investment kft
Marko Vukojičić, Account director, MPG Plus doo
Program MŠM “Liderstvo I strategija” je na mene ostavio snažan utisak iz nekoliko razloga. Pre svega, prijao mi je ambijent i svojevrsna izolacija koju nudi Mokra Gora. Zatim, upoznao sam sjajne ljude iz različitih branši sa kojima sam razmenjivao iskustva i saznao nešto o industrijama u kojima rade. Na kraju, kroz nastavu sam stekao znanje koje sam vrlo brzo počeo da primenjujem u okviru agencije u kojoj radim. Posebno mi se dopalo to što je nastava koncipirana tako da je razumljiva i logična, sa mnoštvom dobrih primera. Preporuka svim vođama timova, nebitno iz koje industrije dolaze.
Marko Vukojičić, Account director, MPG Plus doo
Nenad Mijuca, Head of integrated risk, Unicredit Banka
Program Liderstva i strategije je definitivno moja preporuka za sve mendžere koji žele da unaprede svoje veštine tehnikama za koje do sada nisu imali prilike da čuju i nauče. Kroz interaktivna predavanja sa inspirativnim polaznicima, uz energiju koji predavači poseduju, menjate svest i bolje razumete, pre svega sebe kao lidera, a zatim i celokupan sistem vrednosti organizacije za koju radite. Veći deo predavanja može se u kratkom roku upotrebiti u svakodnevnom radu. U predivnom ambijentu Mokre Gore i izmeštanjem iz gradske sredine trening dobija drugu dimenziju gde sam uz dinamičan rad uspeo da unapredim sebe i nadam se svoj tim.
Nenad Mijuca, Head of integrated risk, Unicredit Banka