Bojan Kostandinović

VODEĆI PREDAVAČ STRATEGIJA

Dr Bojan Kostandinović je doktor ekonomskih nauka iz oblasti strategijskog menadžmenta i magistar tehničkih nauka.


Bojan Kostandinović • Mokrogorska

Bojan se dugi niz godina intenzivno, kako teoretski tako i praktično, interesuje za oblast ekonomije i menadžmenta. Pre svega za pitanja strategijskog menadžmenta, Change management-a, Blue Ocean strategije, organizacije kompanija, upravljanja, liderstva, konkurentnosti, savremenih menadžerskih metodologija, odnosa sa kupcima, pitanja u vezi tržišta, prodaje i marketinga. Doktorsku disertaciju je odbranio 2011. godine.

Bio je zaposlen u automobilskoj industriji, četiri godine kao rukovodilac prodaje u kompaniji Mercedes-Benz SCG, ćerki firmi Daimler AG. Nakon toga je pet godina radio u Fiat-ovim i Renault Nissan dilerstvima u Beogradu. Bio je zadužen za prodajne, postprodajne i marketinške aktivnosti, implementaciju strategija kompanija, strategijski razvoj start-up organizacija, organizovanje i edukaciju kompanijskih timova. Poslednjih pet godina proveo je na poziciji direktora za razvoj Mokrogorske škole menadžmenta.

Profesionalni angažman

Konsultant je kompanije IPIK iz Beograda, sertifikovani sudski veštak iz oblasti mašinske tehnike.

Bojan je predavao na Fakultetu za inženjerski menadžment u Beogradu na master studijama predmet Upravljanje rizicima u savremenim organizacijama. Održao je veliki broj gostujućih predavanja studentima na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, FEFA i Fakultetu za menadžment Univerziteta Singidunum, Fakultetu za poslovne studije u Banja Luci kao i Fakultetu za sportski menadžment u Beogradu. Na temu strategije, strategijskog menadžmenta, savremenih menadžerskih koncepata i Balanced Scorecard-a već godinama održava seminare u Privrednoj komori Srbije, Privrednoj komori Beograda kao i u Centru za unapredjenje korporativnog upravljanja u Republici Srpskoj.

Partner je i predavač u Mokrogorskoj školi menadžmenta od 2015. godine gde predaje na Executive MBA studijama, General Management Program-u, Liderstvu i strategiji.  Takođe i na programima škole na temu upravljačkih veština, menadžmenta, liderstva, upravljanja promenama, inovacija, pregovaračkih i prodajnih veština.

Dr Bojan Kostandinović je osnivač  Centra za edukaciju „Implementacija znanja”, član Mensa Srbija.

Napisao je i objavio u uglednim domaćim i stranim časopisima veliki broj naučnih radova iz oblasti mašinstva, menadžmenta, savremenih menadžerskih koncepata, liderstva, strategijskog i organizacionog razvoja kompanija. Njegova predavanja su do sada slušali menadžeri iz kompanija kao što su AIR Srbija, Aerodrom „Nikola Tesla”, Pharma Swiss (Valeant), Gazprom, SGS Swiss, Generali osiguranje, Telekom Srbija, Telekom Republika Srpska, Pošta Srbije, Nelt, Keprom, Aksa, NIS, Metalac, Mainstream, Tehnomanija, Dexyco, Netcast, Delta, FAS, Victoria Group, Millennium team, Keprom, Vojvodjanska banka, JP EPS, Takovo osiguranje, Novkabel, Energoprojekt, Credit Agricole, ETA, NS Seme, Flux technology, Zavod za udžbenike, Pharmanova, Comtrade,  Ekonomski institut, Fruvita, IBM, Lilly, Uniqa osiguranje, AK Kompresor, Hleb i kifle, Avital Agro, Dr. Oetker itd.

Bojan Kostandinović je uporedo sa školovanjem na Mašinskom fakultetu imao i zapaženu internacionalnu profesionalnu sportsku karijeru. U periodu od 1991. do 1999. godine profesionalno je igrao u najvećim jugoslovenskim klubovima – OK „Partizan“ i OK „Crvena Zvezda“. Za njih je odigrao 420 oficijalnih utakmica. 1999. karijeru nastavlja u inostranstvu gde ostaje do 2006. godine igrajući za najveće klubove u Grčkoj, Poljskoj, Francuskoj i Libanu. Osvajač je Kupa Jugoslavije 1997. godine i Super Kupa Libana 2006. godine. Takođe bio je Vicešampion Poljske i Francuske, kao i višestruki Vicešampion Jugoslavije. Učestvovao je 8 sezona u takmičenjima Kupova Evrope, 2 sezone u Ligi Šampiona, Univerzijadi u Japanu, Kupu Arabije u Siriji. Nastupao je za nacionalnu selekciju Jugoslavije više od 20 puta. Proglašen je za sportistu decenije Opštine Zaječar.

Sport

Od 2011-2018. godine član je Upravnog odbora OK „Crvena Zvezda“. Pored toga član je i Udruženja odbojkaških klubova prve lige Srbije i Član Skupštine sportskog društva „Crvena Zvezda“. Nosilac je plakete „Moj klub“ koju OK „Crvena Zvezda“ dodeljuje zaslužnim igračima.