Nebojša Bjelotomić

KORPORATIVNO UPRAVLJANJE

Nebojša je rođen 1977. godine u Beogradu. Prve tri godine srednje škole prošao je u Petoj beogradskoj gimnaziji, dok je četvrti razred završio u Americi. Tamo je dobio stipendiju za Bostonski univerzitet kada je diplomirao na biomedicinskom inženjeringu, sa tezom o unapređenju funkcionisanja DNK čipova.

Predavači - Nebojša Bjelotomić • Mokrogorska

Nebojša je rođen 1977. godine u Beogradu. Prve tri godine srednje škole prošao je u Petoj beogradskoj gimnaziji, dok je četvrti razred završio u Americi. Tamo je dobio stipendiju za Bostonski univerzitet kada je diplomirao na biomedicinskom inženjeringu, sa tezom o unapređenju funkcionisanja DNK čipova. Prvi posao dobio je u kompanijama u Biotehnologiji, Filos, gde je radio na razvoju proteinskih čipova. Posle nekoliko godina vratio se u Srbiju gde se zaposlio prvo u IBM-u, a potom i u Fujitsu Siemens Computers.

Karijera

Na vreme je poznao da će notebook biti sledeća velika stvar u prodaji računara, što je FSC-u obezbedilo dugogodišnju lidersku poziciju na našem tržištu u tom segmentu. Zahvaćujući tome Nebojša je postao prvo Country manager, a potom i Fujitsu regionalni menadžer za Balkan. U tom periodu je i magistrirao na Univerzitetu u Beogradu, na temu međunarodnog menadžmenta i marketinga. Pre dolaska u Sagu, radio je kao generalni direktor kompanije Printec, koja se bavi razvojem rešenja za automatizaciju finansijskih transakcija.