fbpx

Fondacija Nikola M. Jovanović

FONDACIJA ZA POMOĆ U OBRAZOVANJU MLADIH

NIKOLA M. JOVANOVIĆ

U znak sećanja na našeg alumnistu Nikolu Jovanovića, Mokrogorska je sa svojim  alumnistima osnovala fondaciju za pomoć i školovanje „Nikola M. Jovanović“. Fondacija ima svrhu da pomogne Nikolinoj deci i supruzi i drugoj deci kojima to bude potrebno u životu.

Upravitelj fondacije je predsednik alumni zajednice Mokrogorske Slobodan Mihajlović, a članovi upravnog odbora su:

  • Marija Popović, Član izvršnog odbora/Izvršni direktor korporativnih poslova, Mobi Banka
  • Svetlana Bunčić, Menadžer za odnose sa zainteresovanim stranama, NIS
  • Milenko Andrić, Direktor menadžment programa, Mokrogorska

AKTIVNOSTI I CILJEVI FONDACIJE NIKOLA M. JOVANOVIĆ

Primarno delovanja Fondacije Nikola M. Jovanović je obezbeđivanje i dodeljivanje sredstava deci samohranih roditelja, kao i dodeljivanje sredstava za školovanje talentovanim đacima u srednjim i višim školama, kao i studentima na fakultetima u našoj zemlji.

Pored podrške u školovanju i pomoći onima kojima bude najpotrebnije u Mokrogorskoj zajednici i izvan nje, Fondacija Nikola M. Jovanović će delovati kroz organizaciju stručnih skupova, savetovanja, seminara i drugih oblika edukacije u oblasti ljudskih, građanskih i manjinskih prava, ravnopravnosti polova, civilnog društva, regionalnog razvoja, održivog razvoja, kulture, nauke i obrazovanja, sporta i omladine.

PRVI PROJEKAT FONDACIJE NIKOLA M. JOVANOVIĆ

Prvi cilj je da pomognemo porodici našeg Nikole i da obezbedimo sredstva za odrastanje i školovanje njegove troje dece.

Kada ostvorimo prvi, i sada najvažniji cilj Fondacije, nastavićemo da pomažemo drugoj deci kojoj je to neophodno. Za sada će fokus biti na obrazovanju dece, ali fondacija može da ima i širu svrhu i delovanje o čemu ćemo razmišljati u narednom periodu.

KAKO MOŽETE DA PODRŽITE FONDACIJU NIKOLA M. JOVANOVIĆ?

Za kvalitetan rad i ostvarenje ciljeva Fondacije najvažniji nam je kontinuitet – bolje je da svako izdvoji 500 – 1.000 – 2.000 RSD mesečno, a da svakog meseca to uplaćuje, nego da kratkoročno uplati neku veću sumu. Najbolje rešenje kako ne biste razmišljali da li ste se setili da uplatite novac jeste trajni nalog koji svako može da otvori u svojoj banci i na taj način jednom mesečno banka prebaci naznačeni deo sredstava na račun fondacije.

ŽIRO RAČUN FONDACIJE: 160-6000001255478-28 

Vreme je da pokažemo da vrednosti koje promovišemo kroz Školu zaista žive u stvarnosti. Krećemo u jedno novo poglavlje koje će nas verujemo dodatno povezati. Da osim što učimo ljude da budu bolji menadžeri i profesionalci pokažemo da smo i dobri i humani ljudi.

Hvala svima koji će se odazvati pozivu.