fbpx

IN MEMORIAM: NIKOLA M. JOVANOVIĆ (1988 – 2021)

Povratak na Blog

IN MEMORIAM: NIKOLA M. JOVANOVIĆ (1988 – 2021)

IN MEMORIAM

21.5.1988 – 8.1.2021

U petak, na Božić,  je preminuo naš omiljeni kolega i predavač Nikola M. Jovanović.

Nikola je rođen u Beogradu, završio je Pravni fakultet, Univerziteta u Beogradu i svoju karijeru je razvijao u oblasti poreskog savetovanja a nedavno je postao direktor u Confida Consulting doo Beograd.

Iskustvo je sticao radeći u Ministarstvu trgovine Republike Srbije, Raiffeisen banci, UniCredit Leasingu, advokatskoj kancelariji Joksović, Stojanović i partneri, i revizorsko-konsultantskim kućama KPMG i EY. Naročito ga je činilo ponosnim što je duži niz godina bio redovni predavač na Kongresu studenata ekonomije na Zlatiboru. U svom radu Nikola je održao i brojna stručna predavanja i obuke na temu optimizacije poreskih tereta i drugim temama u oblasti primene poreskih propisa. Bio je član Srpskog fiskalnog društva, nacionalnog ogranka IFA (International Fiscal Association) – najstarijeg i najuticajnijeg međunarodnog stručnog udruženja iz oblasti oporezivanja.

Pamtićemo Nikolu kao veoma aktivnog studenta generacije MEMBA upisane 2019. godine i kao predavača na temu poreza u okviru naše škole. Njegov sportski duh,  radoznao pristup, posvećenost radu i ličnom razvoju, timski duh i ljudska toplina su osobine koje će nam svima nedostajati.

Nikola je bio posvećen suprug i otac neutešnoj porodici, svojoj omiljenoj Aleksandri, dvoipogodišnjem Dejanu i njegovoj ljubimici Nikolini koja je tek nešto više od godinu dana uživala u bezgraničnoj očinskoj ljubavi i još nerođenom detetu koje neće upoznati svoga oca.

Mnogo će nam Nikola nedostajati!

U znak sećanja Mokrogorska škola menadžmenta je sa alumnistima osnovala Fondaciju za pomoć i školovanje Nikola M. Jovanović, koja će imati svrhu da pomogne da se izvedu na put Nikolina ali i druga deca kojima to bude potrebno u životu.

Podelite

Povratak na Blog