Srđan Janićijević - osnivač i direktor, Mokrogorska škola menadžmenta

Srđan Janićijević

osnivač i direktor, Mokrogorska škola menadžmenta
Srdjan Janićijević je osnivač i direktor Mokrogorske škole menadžmenta.

Njegove oblasti iskustva su upravljačko savetovanje, preduzetništvo i poslovni razvoj.

Pre nego što je započeo svoju preduzetničku karijeru, Srđan je proveo 15 godina radeći u multinacionalnim kompanijama. Za Phillip Morris International je radio od 1998. do 2001. godine u Jugoslaviji, Švajcarskoj i zemljama Centralne i Istočne Evrope. Godine 2001. preuzima mesto direktora The Coca Cola Company za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Od 2005. do 2008. godine bio je generalni direktor kompanije Politika NM. Srđan ima bogato preduzetničko iskustvo kao osnivač kompanije za razvoj poslovnih projekata KOMOH CEHC (eng. common sense), a potom i preduzeća za upravljanje nekretninama HAUZMAJSTOR, BUDI SVOJ ČOVEK i ASISTEL. Godine 2009. je pokrenuo MOKROGORSKU ŠKOLU MENADŽMENTA, program za profesionalno usavršavanje menadžera. U oblasti poslovnog savetovanja, rukovodio je brojem značajnih projekata iz svoje oblasti.

Završio je Petu beogradsku gimnaziju i diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1990. godine.

Stekao je zvanje mastera upravljanja poslovanjem na TRIUM global senior executive MBA programu, u organizaciji LSE (UK), HEC (France) i NYU STERN (USA). Dodatno se usavršavao na prestižnim poslovnim školama kao što su IMD (Švajcarska), INSEAD (Francuska) i ASHRIDGE (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Srdjan Janićijević je autor knjiga AZBUKA BIZNISA (2005) i AZBUKA MENADŽMENTA (2009) i mentor BUDI SVOJ ČOVEK, vodiča za preduzetnike. Predaje preduzetništvo i marketing na Fakultetu za medije i komunikacije kao gostujući predavač. Aktivan je član lokalne zajednice: Lokalni predstavnik Global entrepreneurship week GEW, predsednik UO Beogradske filharmonije (2002-2008), potpredsednik UO Saveta stranih investitiora (2007-2009), član UO Privredne komore Srbije (2007-2009), član UO Srpske asocijacije menadžera (2008-2011), predsednik UO Muzeja starih automobila (2009-2010), član UO Dostignuća mladih (Junior Achievement).

Srdjan Janićijević je oženjen Ljudmilom, sa kojom ima dvoje dece, Anđeliju i Alekseja.