Srđan Janićijević • Mokrogorska

Srđan Janićijević

Preduzetništvo

Srđan Janićijević je osnivač i direktor Mokrogorske. Njegove oblasti iskustva su upravljačko savetovanje, preduzetništvo i poslovni razvoj.

Srđan Janićijević je vodeći predavač za oblast menadžment i liderstvo. Zvanje mastera upravljanja poslovanjem je stekao na TRIUM global senior executive MBA programu, u organizaciji LSE (UK), HEC (France) i NYU STERN (USA). Dodatno se usavršavao na prestižnim poslovnim školama kao što su IMD (Švajcarska), INSEAD (Francuska) i ASHRIDGE (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Biografija

Srđan Janićijević je pre nego što je započeo svoju preduzetničku karijeru, proveo 15 godina radeći u multinacionalnim kompanijama. Za Phillip Morris International je radio od 1998. do 2001. godine u Jugoslaviji, Švajcarskoj i zemljama Centralne i Istočne Evrope. Godine 2001. preuzima mesto direktora The Coca Cola Company za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju na kojoj ostaje do 2005. godine. Bio je generalni direktor kompanije Politika NM do 2008. godine. Srđan Janićijević ima bogato preduzetničko iskustvo kao osnivač kompanije za razvoj poslovnih projekata KOMOH CEHC (eng. common sense), a potom i preduzeća za upravljanje nekretninama HAUZMAJSTOR, BUDI SVOJ ČOVEK i ASISTEL. Godine 2009. je pokrenuo MOKROGORSKU, program za profesionalno usavršavanje i razvoj menadžera. U oblasti poslovnog savetovanja, rukovodio je velikim brojem značajnih projekata iz svoje oblasti.

Završio je Petu beogradsku gimnaziju i diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1990. godine.

Srđan Janićijević je autor knjiga AZBUKA BIZNISA (2005) i AZBUKA MENADŽMENTA (2009) i mentor BUDI SVOJ ČOVEK, vodiča za preduzetnike. Predaje preduzetništvo i marketing na Fakultetu za medije i komunikacije kao gostujući predavač. Aktivan je član lokalne zajednice: Lokalni predstavnik Global entrepreneurship week GEW, predsednik UO Beogradske filharmonije (2002-2008), potpredsednik UO Saveta stranih investitiora (2007-2009), član UO Privredne komore Srbije (2007-2009), član UO Srpske asocijacije menadžera (2008-2011), predsednik UO Muzeja starih automobila (2009-2010), član UO Dostignuća mladih (Junior Achievement).

Srđan Janićijević je oženjen Ljudmilom, sa kojom ima dvoje dece, Anđeliju i Alekseja.

Ekspertiza

Upravljačko savetovanje, preduzetništvo i poslovni razvoj.

Iskustvo

15 godina rada u korporacijama, 12 godina u Mokrogorskoj.

Funkcija

Osnivač i direktor Mokrogorske.

Imate pitanja?

Pregledajte najčešća pitanja i odgovore ili nas kontaktirajte.