fbpx
Vladimir Vučković - Mokrogorska škola menadžmenta

Vladimir Vučković

Ekonomija

dr Vladimir Vučković je rođen 1975 . godine, diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (2004).

Član je Fiskalnog saveta Republike Srbije. Bio je redovan profesor na fakultetu Džon Nezbit do 2016. godine i urednik makroekonomskog biltena Makroekonomske analize i trendovi. Dr Vladimir Vučković je rođen 1975. godine, diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Biografija

Predavao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (1998-2008) i Megatrend univerzitetu (2008-2016). U periodu od 2011. do 2020. obavljao je funkciju člana Fiskalnog saveta Republike Srbije. Nezavisni je član Upravnog odbora Banke Inteza.

Vladimir je u svojoj karijeri je objavio više od 70 radova u referentnim i stručnim časopisima u zemlji i inostranstvu iz oblasti makroekonomije, finansija, fiskalne ekonomije, međunarodne ekonomije, Evropske unije. Koautor je dva udžbenika Međunarodna ekonomija i Finansijski menadžment.

Učestovao je u izradi brojnih projekata i istraživanja, podržanih od strane republičkih ministarstava, Narodne banke Srbije i Evropske agencije za rekonstrukciju.

Vladimir Vučković je bio član redakcije časopisa Mesečne analize i prognoze (izdanje Instituta ekonomskih nauka), urednik biltena Makroekonomske analize i trendovi i konjunkturni barometar (izdanje Ekonomskog instituta iz Beograda) i autor u Kvartalnom monitoru (izdanje Fonda za razvoj ekonomske nauke).

Član je predsedništva Saveza ekonomista i član Naučnog društva ekonomista. Profesionalno se usavršavao u SAD. Član je društva MŠM od 2013. godine.

Vladimir je oženjen Sanjom, s kojom ima tri sina.

Ekspertiza

Makroekonomija, finansije i fiskalna ekonomija.

Iskustvo

9 godina je član Fiskalnog saveta Republike Srbije.

Funkcija

Član Saveza ekonomista i predavač na MŠM.

Imate pitanja?

Pregledajte najčešća pitanja i odgovore ili nas kontaktirajte.