Projektni menadžment

Datum održavanja:
14 - 15. oktobar 2021.
Mesto održavanja:
Kampus Beograd
Cena:
40.000 RSD + PDV

PROGRAM PROJEKTNI MENADŽMENT

Projektni menadžment je osmišljen da odgovori na zahteve upravljanja projektima bez obzira na veličinu firme, tip delatnosti ili tip vlasništva. Program se sprovodi kroz kombinaciju predavanja, interaktivnih diskusija, analiza slučajeva iz prakse i vežbanje obrađenih metodoloških celina kroz praktične alate. Cilj programa je unapređenje znanja i veština polaznika u oblasti upravljanja projektima.

Program omogućava upoznavanje sa ključnim segmentima koncepta upravljanja projektima kao i savladavanje metoda i tehnika planiranja, praćenja i kontrole projekta. Po realizaciji treninga polaznici će steći fundamentalna znanja iz projektnog menadžmenta po vodećoj svetskoj metodologiji PMI i biti osposobljeni da samostalno i u timu pruže efektivni doprinos realizaciji projekata u svojim oblastima rada.

KOME JE NAMENJEN PROGRAM PROJEKTNI MENADŽMENT

Projektni menadžment je skup univerzalno primenljivih znanja i veština i koristan je svima koji su uključeni u projekte u bilo kojoj oblasti privrede, nauke, obrazovanja, međunarodne saradnje, sporta, nevladinih organizacija, organizacije manifestacija itd, na pozicijama projektnih menadžera, članova projektnog tima, eksperata za određene oblasti, menadžere i vođe timova u kompanijama, kao i sponzore projekata i nosioce značajnih funkcija u javnim i društvenim organizacijama koji treba da donose odluke vezane za realizaciju projekata.

TEME PROGRAMA PROJEKTNI MENADŽMENT

 • Upravljanje projektom kroz sve faze životnog ciklusa projekta
 • Definisanje zahteva klijenta, ciljeva i neophodnih resursa za projekat
 • Definisanje vremenskog okvira, budžeta i obuhvata projekta
 • Razvijanje projektnog plana i balansiranje “gvozdenim” trouglom
 • Upravljanje projektnim rizicima
 • Ugovaranje i nabavke
 • Komunikacija i upravljanje odnosima sa zainteresovanim stranama
 • Efektivno upravljanje promenama
 • Uspostavljanje sistema kontrole, merenja i monitoring ostvarenja projektnih rezultata
 • Korisni alati i tehnike na raspolaganju (WBS, Gantt, EVM)
 • Procedura terminiranja projekta

Modul počinje 14.10.2021. i traje do 15.10.2021.

CENA PROGRAMA

40.000 RSD + PDV

KONTAKT OSOBA

Nemanja Gavrilović
Koordinator menadžment programa
E-mail: nemanja.gavrilovic@msm.edu.rs
Telefon: 065/3035-073

Olivera Luković, marketing menadžer, Metalac ad
Pohađanjem obuke Projektni menadžment uvidela sam da pojedine zadatke, koje inače interno ne definišemo kao projekte, možemo da na mnogo efikasniji način završimo ako primenimo metode upravljanja projektima. Projektnu povelju i Registar rizika već nastojim da primenjujem, a planiranje projekata je sada detaljnije i sadržajnije. Programi Mokrogorske škole doprinose širenju znanja i veština, ne samo kroz konkretne primere i savete iz prakse, već i kroz razmenu iskustava i širenje poznanstava.
Olivera Luković, marketing menadžer, Metalac ad
Marko Filipović, direktor logistike, Adient Seating doo
“Preporuka za program “Projektni menadžment” dolazi iz činjenice da ćete na njemu dobiti mnogo više od prosečnog seminara. Dobićete forme, pravila, izuzetke, studije slučaja. Analiziraćete konkretne projekte iz vašeg okruženja od nulte faze do faze validacije. Ali ono što svakako daje najveću vrednost ovom programu, kao uostalom I svim drugim MŠM-a, su saveti predavača koje ne možete pročitati u knjizi ili prepoznati u nekoj formi, već dolaze iz dugogodišnjeg iskustva, iz struke, i pomažu da već sutradan možete da ih primenite u svakodnevnom radu u svojoj firmi i unapredite proces upravljanja projektima”.
Marko Filipović, direktor logistike, Adient Seating doo