Team Building

Podržavamo
Razvijamo
Inspirišemo

Ana Brzaković, direktor komunikacija, Delta Holding
Odlično organizovan, zabavan, dovoljno izazovan i prilagođen svim učesnicima. Takav je bio tim bilding u organizaciji MŠM-a. Dobro uigrana i najvažnije, vrlo pozitivna i odgovorna ekipa koja se u hodu prilagođava svim promenama i garantuje dobar provod i druženje celog tima.
Ana Brzaković, direktor komunikacija, Delta Holding
Biljana Vuksanović, šef trening centra, Telekom Srbija
Telekom Srbija godinama neguje i razvija kulturu team building programa u kompaniji, To praktikujemo na svim nivoima u kompaniji i za nas su značajna investicija, nikako trošak. U organizaciji nam je podjednako važna aktivna i zabavna komponenta, koliko i edukativna. Aktivna strana team building programa koja uključuje zadatke, aktivnosti, interaktivne igre ili kreativno rešavanje problema važna je zbog toga što omogućava da se proces desi. Ona angažuje ljude i vodi ih kroz doživljaj zajedničkog iskustva, ali sama suština team building programa je mnogo više od toga. Ona leži u uvidima i zaključcima do kojih tim dolazi kao celina, kroz iskustvo saradnje i izgradnje poverenja među svojim članovima. Da bismo došli do tog cilja, važno nam je da imamo provereno dobar tim sa kojim to možemo da postignemo. Zbog toga je MŠM naš partner.
Biljana Vuksanović, šef trening centra, Telekom Srbija
Dušica Spasojević, HR menadžer, CONFIDA Consulting
Naša kompanija je 2019. godine prvi put organizovala tim bilding koji je trajao 2 dana. Panika, nervoza, kako organizovati tim building koji će ispuniti očekivanja svih zaposlenih. Dugo smo razmišljali ko može da nam pomogne oko organizacije, lokacije i aktivnosti i izbor je pao na Mokrogorsku skolu menadžmenta. Mogu vam reći da je to bila prava odluka. Tim bilding je bio pun pogodak, od evaluacije naših potreba, organizacije i sprovedenih aktivnosti. Hvala puno Mokrogoskoj skoli menadzmenta na super organizaciji i osmišljavanju zanimljivih izazova. Družimo se i ove godine!
Dušica Spasojević, HR menadžer, CONFIDA Consulting
Milena Đilas, Human Resource Development Manager, Sport Time
Bilo je pravo zadovoljstvo sarađivati sa Stefanom i celim timom Mokrogorske škole menadžmenta na projektu organizacije tim buildinga za Sport Time Balkans tim. S obzirom da je to bio naš prvi tim building bilo nam je izuzetno važno da sve bude kako smo zamislili. A priznajem da nije bilo lako uskladiti naše zahteve i razumevanje svih Nike vrednosti i kulture koja prožima sve naše događaje. Uz profesionalni pristup, mnogo strpljenja i pažljive pripreme, zajedno smo realizovali sjajan događaj koji je imao sve željene elemente, dozirane u skladu sa našim željama: ineraktivni radioničarksi deo, zabavu, opuštanje i sportske aktivnosti uz uvek prisutan takmičarski duh. Rezultat: uspešna organizacija, sjajno društvo, zadovoljan tim i uspostavljen temelj dugoročne saradnje bazirane na poverenju.
Milena Đilas, Human Resource Development Manager, Sport Time
Elena Panić, menadžer ljudskih resursa, Smurfit Kappa Avala Ada
Tokom 2018.godine kompanije Avala Ada I Fabrika hartije Beograd prolazile su kroz period akvizicije od strane irske kompanije Smurfit Kappa. Imajući u vidu da je ovaj proces prilično iscrpljujući, kao zaposleni u ljudskim resursima razmišljali smo na koji način da olakšamo našim zaposlenima ovaj period. Ideja o tim bildingu za više od 70 zaposlenih bila je rešenje koje su naši partneri iz MŠM-a sproveli u kreativno delo J Proveli smo 3 vrlo aktivna dana zbližavajući se sa svojim timovima, takmičeći se sa u beskrajno zabavnim radionicama poput Nastavi! Počni! Prestani!, Snimanje reklame, Mokrogorske olimpijade, … Upoznati kolege iz nekog drugog, neformalnijeg ugla, razumeti njihove stavove I ponašnja za nas predstavlja veoma značajnu vrednost. Nakon tim bildinga smo ojačali kao tim I zajednički nastavili da osnažujemo poziciju lidera u oblasti proizvodnje papira I kartonske ambalaže pod novim nazivima kompanija Smurfit Kappa Avala Ada I Smurfit Kappa Beograd. Uz partnere poput MŠM-a uvereni smo da ćemo nastaviti da se razvijamo i pomeramo postavljene granice.
Elena Panić, menadžer ljudskih resursa, Smurfit Kappa Avala Ada
Tamara Rašović, rukovodilac ljudskih resursa, Mobi Banka
MŠM – pre svega, ljudi, koji su potpuno posvećeni potrebama kompanije, kreativni i energični u svom pristupu. Edukativni program su na inovativan način osmišljeni da pruže kompanijama i pojedincima, znanje koje nema rok trajanja. Na proslogodišnjem Team Building-u uspeli smo da dodatno ojačamo dobre odnose izmđu timova, da pokažemo kako zajedništvo doprinosi postizanju ambicioznih ciljeva koliko god rokovi bili kratki i prepeke naizleg teške i iznad svega da se jako dobro zabavimo, a sve to zahvaljujući uigranom MŠM timu, odlično osmišljenom konceptu I izuzetnoj organizaciji. Utisak nasih zaposlenih je da je ovo bio najbolji Team Building do sada!
Tamara Rašović, rukovodilac ljudskih resursa, Mobi Banka