fbpx

ZA BOLJI BIZNIS – IN VIVO!

Povratak na Blog
za bolji biznis, in vivo

ZA BOLJI BIZNIS – IN VIVO!

IN VIVO

Latinski izrazi in vivo i in vitro su ilustrativni i za industriju obrazovanja. Ovo prvo znači „uživo“ ili lajv što bi rekli urbanizovani. Termin in vitro, podrazumeva da se nešto obavlja u kontrolisanom okruženju, u staklu, u epruveti.

Neverovatno smo bili ponosni otkrićem ZOOM platforme i drugih alata da se što brže snađemo u totalnoj blokadi života koja je strefila ceo svet. Mnogi su to proglasili novim stanjem, modelom koji će biti bolji nego što je ikad bilo. Vebinar je postao jedini prozor za sve nas koji se bavimo obrazovanjem. Značajno je to iskustvo ali, hvala Bogu, to nije i neće biti naša stvarnost.

ŠTA JE UČENJE?

Učenje je veoma složen proces. Najmanje što se postiže procesom učenja je prenos informacija. Učenje je inspiracija, radoznalost, stimulus koji dobijete kada osetite energiju onih koji vas okružuju. Kada osetite muk u amfiteatru dok svi misle o pitanju ili dilemi koja je postavljena.

Učenje je kada se učenici gledaju tokom predavanja, šale i raspravljaju. Učenje je kada vam zrak sunca padne u učionicu, kada osetite svež vazduh kako se probija. Učenje je za mene, škripa stolica kada se napuni amfiteatar i nastava treba da počne.

Učenje je druženje između časova, uveče na sportu ili uz piće, uz muziku ili šetnju u prirodi. Učenje je kada se skupe đaci pa analiziraju ili ogovaraju učitelje. Tako se oštri um, razvija kritičko razmišljanje i smisao za humor.

Na kraju, učenje je kada učenici dobiju inspiraciju da istražuju i posle nastave, da su ponosni da prenesu svoja iskustva, da su bolji u poslu kojim se bave. I kad jedva čekaju da se vrate, da uče.

Nema toga na Zoomu, vebinaru i sličnim epruvetama.

Mi smo krenuli IN VIVO – od ove nedelje se čuje škripa stolica, smeh, žamor, diskusija, šum vetra i miris ukusne hrane. Vidi se sunce i oseća na koži. Čestitamo našim partnerima GOMEXU i INMOLDU na hrabrosti da prvi probiju epruvetu. Čestitamo studentima akademskog i naprednog programa upravljanja poslovanjem (MEMBA i GMP), što su se odvažili da budu prvi. Od ovog vikenda ponovo radi škola! A u junu nas čekaju: Vivaldi CMO i CEO forumi, poslovno pregovaranje i finansijski menadžment 

Mokrogorska škola menadžmenta, naši predavači i ja lično vas pozivamo da što pre izađete iz epruveta i radite na sebi više nego ikada pre. Čekaju vas programi koji će promeniti vaš poslovni pogled na svet i učiniti da vodite bolje poslovanje.

Za bolji biznis, in vivo!

Srđan Janićijević

Direktor i osnivač

Mokrogorska škola menadžmenta

Podelite

Povratak na Blog