fbpx

Mokrogorski edutainment – teambuilding koncept

Povratak na Blog
Edutainment

Mokrogorski edutainment – teambuilding koncept

Edutainment – teambuilding koncept

Koja je prva stvar na koju pomislite kada neko spomene teambuilding? Da li je to zabava sa vašim kolegama? Da li je to paintball? Da li je to piknik ili večera u nekom restoranu izvan grada? Na ovo bi verovatno pomislila većina u ne tako dalekoj prošlosti.

Danas su moderni teambuilding programi više od toga. Jedina stvar koja je još uvek tu je zabava kao neizostavan element. Teambuilding programi se i dalje održavaju u opuštenoj atmosferi. Ono što je evoluiralo jeste obrazovni deo. Dodavanjem edukativne note zabavnim aktivnostima teambuilding programi su postali tipični edutainment događaji za odrasle.

 Unapređenje timova

Uz dodatnu edukativnu notu, oni i dalje ostaju zanimljivi i zabavni, ali sa jasnim ciljem i smislom. I to je suština našeg edutainment koncepta. Najčešći oblici edukacije su interaktivne radionice, gde učesnici uče kroz aktivno učešće u različitim zabavnim timskim vežbama koje se završavaju analizom njihovog timskog rada. Postavljanje jasnog cilja i odlučivanje zašto se organizuje teambuilding događaj je jedan od glavnih zadataka koje svaki organizator događaja treba da uradi. “Da li je to samo motivacioni događaj?” ili “Koji ishod želimo da postignemo?” su samo neka od pitanja na koja treba odgovoriti pre nego što se program događaja potvrdi. Ove dileme treba u potpunosti precizirati između klijenta i organizatora.

 

Jedan od najpopularnijih trendova, prateći edutainment koncept u teambuilding industriji je kombinovanje kompleksnih i inovativnih aktivnosti sa vrednostima, misijom i vizijom organizacije iz koje dolaze.

Iz dugogodišnjeg iskustva organizovanja velikih teambuilding događaja smatramo da je veoma bitno da sve aktivnosti iz edukativnog i zabavnog dela budu povezane u jednu veliku celinu sa zajedničkim ciljem. Naravno, veličina događaja uvek je određena budžetom i dok je kreativnost programa neograničena, budžeti nisu. Glavni cilj je ostvariti nezaboravan i kvalitetan edutainment događaj sa najnižim mogućim budžetom. Ovo je jedna od glavnih oblasti u kojoj vam profesionalni teambuilding pružalac usluga, kao što smo mi, može pomoći.

Stefan Đuričič, rukovodilac Team building programa Mokrogorske škole menadžmenta

Podelite

Povratak na Blog